Dekking

 

Niets is er fijner dan thuiskomen in uw eigen watervilla. Bij  OBM Verzekeringen begrijpen we dat. Daarom verzekert u met onze Watervillaverzekering méér dan alleen de bak en de opbouw. Dat is prettig thuiskomen.

Altijd goed verzekerd

Met onze Watervillaverzekering is uw ark verzekerd tegen schade door oorzaken zoals brand, blikseminslag, storm of waterschade en daarnaast tegen schade door bijna alle andere plotselinge en onverwachte oorzaken. Zoals schade door losslaan en op drift raken. De dekking geldt ook tijdens het slepen van uw ark mits u ons vooraf in kennis stelt en de door ons gegeven aanwijzingen volgt.

Uw watervilla en méér

U verzekert uw watervilla en alle zaken die bij uw watervilla horen. Dus ook zonnepanelen en bijgebouwen. Deze objecten dienen wel bij ons aangemeld te zijn voor meeverzekering. We vergoeden niet alleen de schade aan uw watervilla zelf, maar we houden ook rekening met extra kosten die u moet maken als u schade aan uw watervilla heeft. Bijvoorbeeld als u tijdelijk ergens anders moet wonen, of als u kosten maakt om de schade te beperken.

Glas in uw watervilla

Zijn uw ramen gebroken en is het geen bijzondere glassoort? Dan krijgt u de schade vergoed. U mag, na telefonische melding, zelf een glaszetter inschakelen, maar wij willen dat ook voor u doen. Let wel: lekkend glas (condens in dubbelglas) is nadrukkelijk niet verzekerd, hiervoor kunt u een beroep doen op de garantiebepalingen van de leverancier.

Wij vergoeden de herbouwwaarde

In tegenstelling tot veel andere verzekeraars verzekeren wij de herbouwwaarde van uw watervilla. Bij veel verzekeraars wordt uitgegaan van de dagwaarde. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om uw watervilla opnieuw te bouwen, op dezelfde plaats en met dezelfde bestemming. Vaststelling van het verzekerd bedrag kunnen wij op locatie voor u verzorgen. Belt u ons gerust voor advies.

Wat verzekeren wij niet:

- Watervilla’s in rivieren en in open verbinding staande uiterwaarden
- In gebieden waar de waterstand meer dan 40 cm kan variëren
- Stalen casco’s (ook niet in een betonnen bak)
- Riet gedekte watervilla’s
- Watervilla’s met een vrijboord minder dan 20 cm

Schade... Wat nu?

Als u schade aan uw watervilla heeft, vult u dan het schadeformulier zo volledig mogelijk in. Het bespoedigt de beoordeling als u bij deze melding een foto voegt van het beschadigde object en een indicatie of opgave bijvoegt van de geleden schade. Mailt u alles naar info@obmverzekeringen.nl en u ontvangt in ieder geval binnen twee werkdagen een reactie in uw mailbox.

Persoonlijk antwoord

Heeft u een vraag over de schadevergoeding? Is iets niet duidelijk? Of bent u het niet eens met onze beslissing? Neem gerust contact met ons op. We leggen onze beslissing graag persoonlijk aan u uit.

  • Dekking op basis van herbouwwaarde
  • Ook voor woonarken ouder dan 25 jaar
  • Huurderving kan meeverzekerd worden
  • OBM betaalt mee aan een inspectie